El concurs Protur Xef reuneix aquest cap de setmana a 20 alumnes de diferents escoles d’hostaleria d’Espanya i reconeguts xefs a sa Coma

La cadena hotelera Protur Hotels organitza, amb suport del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, aquest divendres, dissabte i diumenge a les instal·lacions del Protur Biomar Gran Hotel & Spa ***** a sa Coma, el primer concurs de cuina adreçat a estudiants de penúltim o últim curs de formació. El concurs Protur Xef acollirà a 20 alumnes d’escoles d’hostaleria de diferents zones d’Espanya, de Mallorca participen l’Escola d’Hosteleria de les Illes Balears (EHIB), l’IES Puig de sa Font, l’IES Alcúdia, l’IES Juniper Serra i d’IES d’ESMED.

Captura de pantalla 2017-03-13 a la(s) 17.26.29

Aquest matí el conseller delegat de Protur Hotels, Jaume Nebot, junt amb els xefs Tomeu Caldentey i Koldo Royo i els representants de l’Escola d’Hosteleria de les Illes i de l’IES Puig de sa Font han presentat el concurs al restaurant La taronja Negra, a Palma. “Al Protur Xef oferirem a aquests futurs cuiners l’oportunitat de mostrar el seu talent”, ha destacat el conseller delegat de Protur Hotels Jaume Nebot.

Tomeu Caldentey ha comentat la importància de l’esdeveniment, tant pel que fa a l’intercanvi d’experiències entre els alumne com dels alumnes amb els professors. També ha apuntat que el concurs ajudarà a posar en valor una zona gastronòmica d’alt nivell com és el Llevant mallorquí (Cala Millor, sa Coma, Costa des Pins, etc.).

Tomeu Caldentey ha explicat que els estudiants de cuina participants hauran de treballar amb una producte de la terra, el porc negre mallorquí, i que l’han escollit amb la finalitat de prestigiar-lo i posar-lo en valor.

El llorencí Tomeu Caldentey, que va ser el primer xef mallorquí a aconseguir la distinció d’una estrella Michelin per al seu restaurant Es Molí d’en Bou, serà el president del jurat d’aquesta primera edició de Protur Xef i el xef Koldo Royo la figura que presentarà i coordinés aquest esdeveniment.

El jurat estarà integrat per diferents xefs reconeguts en l’àmbit espanyol i estranger, com són els germans Torres que realitzen el programa Torres en la Cocina RTVE en què cerquen re-interpretar les possibilitats de cada producte; Marc Fosh, que el 2002 es va convertir en el primer i únic cuiner britànic a ser guardonat amb una estrella Michelin; i el xef Fran López que compta amb una estrella Michelin des del 2009; a més dels xefs Tomeu Caldentey i Koldo Royo. També integren el jurat un important elenc de crítics gastronòmics de primer nivell, el president i vicepresident de l’Associació Balear de Sommeliers, a més de destacats maitres i sommeliers.

Mercat gastronòmic

Dissabte i diumenge, tindrà lloc un mercat gastronòmic i s’organitzaran diferents tastos i tallers de cuina dirigides al públic en general. Dissabte el mercat gastronòmic es perllongarà des de les 10 h a les 20 h; mentre que diumenge únicament tindrà lloc al matí fins a les 13 hores. Dissabte des de les 12 h a les 16 h també hi haurà una concentració de food trucks que comptarà amb la presència dels germans Torres.

Divendres, a les 19 h, tindrà lloc un tast de vins de les Bodegues Raimat del grup Codorniu; a les 20 h, un show cooking amb Tomeu Caldentey i Marc Fosh; i a les 21 h., un sopar amb maridatge de Cellers Raimat del grup Cordorniu.

Dissabte, a les 19:30 h, tindrà lloc un show cooking amb Fran López i, posteriorment, a les 20:30 h, amb els germans Torres, i a les 21:30 h un sopar maridatge dels Cellers José L. Ferrer.

Tant els tasts com el show cooking seran gratuïts. Per assistir al sopar maridatge s’haurà de reservar.

Diumenge a les 11:00 h es disputarà la gran final. A les 13:30 hores es coneixerà el nom dels guanyadors i s’efectuarà el lliurament de premis.

El concurs

El concurs es desenvoluparà a l’auditori de l’hotel on hi haurà una cuina amb dos llocs de treball. Els concursants cuinaran de dos en dos i hi haurà sessions de 30 minuts sobre l’escenari. Divendres tindrà lloc la primera semifinal, dissabte la segona, en doble sessió de matí i tarda, després de la qual es donaran a conèixer els noms dels finalistes i diumenge la gran final.

Els premis

Els participants classificats en quart, cinquè i sisè lloc, tindran una estada gratuïta d’una setmana per a dues persones en règim de mitja pensió en un dels nostres hotels. El tercer classificat obtindrà un premi de 1000 €. El segon classificat obtindrà un premi de 1.500 €. I el primer classificat obtindrà un premi de 3.000 €.

Als tres primers classificats se’ls oferiran també un contracte remunerat en pràctiques en els hotels de la cadena Protur Hotels.

Protur Xef Kids

Aquest cap de setmana també es disputarà el Protur Xef Kids, un concurs de cuina adreçat als més petits. Els participants compten amb edats compreses entre els 8 i 12 anys i han estat seleccionats a través de dos sortejos aleatoris a través de la plataforma de Facebook. Igual que Protur Xef adults, la gran final es disputarà el diumenge a les 10 h. del matí.

Les activitats dirigides als més petits es complementaran amb tallers gratuïts oberts a tots els nins i nines que vaguin al mercat gastronòmic.

HORARIS

  DIJOUS 16/03/17

 • 19:00 HR Sorteig torns participants Protur Xef adults i Kids

DIVENDRES

 • 16:00 h Primera semifinal 8 concursants adults

 • 19:00 h Tast Celler Raimat grup Codorniu

 • 20:00 h Show Cooking Marc Fosh i Tomeu Caldentey

 • 21:00 h Sopar Maridatge Bodegues Raimat grup Codorniu

DISSABTE – Mercat gastronòmic

 • 10:00-20:00 h – 10:00 h Taller “ensaïmades casolanes” adults
 • 10:00 h Primera semifinal 9 concursants Kids

 • 11:00-13:00 Taller Pop Cakes nins gratuït

 • 11:00-12:00 Taller Spa nins gratuït

 • 11:00 h Segona semifinal 6 concursants adults

 • 12:00 h Taller “herbes mallorquines casolanes” adults

 • 12:00-16:00 h Food Trucks

 • 14:00 h Signatura Autògrafs Hermanos Torres a Food Trucks

 • 15:00 h Taller de pa adults

 • 15:00 h Segona semifinal 9 concursants Kids

 • 16:00-17:00 h Taller decoració pizza nens gratuït

 • 16:00-17:00 h Taller Spa nens gratuït

 • 16:00 h Taller Sushi adults

 • 16:00 h Tercera semifinal 6 concursants adults

 • 19:00 h Taller Còctels adults

 • 19:30 h Show Cooking Fran López

 • 20:30 h Show Cooking Hnos Torres

 • 21:00 Sopar Maridatge Bodegues José L. Ferrer

DIUMENGE – Mercat gastronòmic

10:00 – 13 h Final amb els 6 millors concursants Kids

 • 11:00 h Final amb els 6 millors concursants adults
 • 13:30 h Lliurament premis adults i Kids.

Koldo Royo presentarà l’esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.