L’Ajuntament de Sant Llorenç millora l’eficiència energètica de l’auditori de sa Màniga

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha iniciat les intervencions per millorar de l’eficiència energètica de l’auditori de sa Màniga. Pe poder dur a terme aquestes obres, el Consistori ha rebut una subvenció de 275.407 euros del Consell de Mallorca.

Aquesta millora consisteix en l’aplicació de pintura tèrmica a tot l’edifici i la protecció de les vidrieres amb làmines d’alta reflexió solar, a més de la instal·lació de 102 plaques solars a la coberta de l’edifici.

La pintura termoaïllant s’està aplicant tant a la façana com a la coberta. Una vegada es finalitzi es començarà amb les vidrieres de l’edifici, que es revestiran per la seva cara interior amb làmines tèrmiques, transparent sota el voladís de l’entrada i amb efecte mirall d’alta reflexibilitat al resta de les finestres. Així s’aconseguirà que, a l’hivern, l’interior sigui més calent que l’exterior perquè les làmines actuen inversament i limiten la pèrdua de calors de l’edifici.

L’auditori de sa Màniga disposa d’una potència instal·lada superior als 100kw, gran part dels quals corresponen al sistema de climatització de l’edifici, i el consum mínim és de l’ordre dels 40kw. Per reduir el consum es va realitzar un estudi energètic a partir de les factures del consum elèctric del 2015. Arrel del mateix es va proposar una possible solució encaminada a millorar l’eficiència energètica i a la implantació d’energies renovables. “Aquesta inversió ens suposarà un important estalvi energètic, en un termini de set anys estarà amortitzada”, ha explicat el batle Mateu Puigròs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.