Refugiats (I)

Fa uns mesos vaig encetar una sèrie d’articles sobre els refugiats de Síria aprofitant que al meu institut treballàvem en un projecte solidari per recaptar doblers per ajudar-los. Si bé el projecte va ser un èxit (els alumnes recaptaren més de 1000 euros), un servidor va interrompre aquesta sèrie d’articles informatius a la revista. Per això ara aprofit la convidada de Tomàs Martínez a participar en les activitats dedicades als refugiats que ha organitzat  (tota una bateria d’esdeveniments solidaris amb la col·laboració de molts col·lectius del poble) per recuperar aquests articles i acabar el camí que m’havia marcat.

La meva labor no serà recaptar diners, sinó que m’encarregaré de la part informativa. Molta gent, jo el primer, sovint participa d’activitats solidàries sense saber el bessó de la qüestió. Per això en aquesta sèrie d’articles setmanals intentaré que la gent conegui de prop la problemàtica dels refugiats. Per això començaré recuperant els dos articles que fa uns mesos ja havia publicat per si algú els vol recuperar  (i la setmana que ve ja en posaré de nous).

  • Per una part tenim un article introductori, que  a partir d’una cançó en àrab (subtitulat al castellà)  ens mostra una lletra i unes imatges  clares sobre el conflicte. I és que la música (tengui la procedència que tengui) sempre ha estat una gran arma contra les injustícies.
  • Per l’altra, tenim un altre article, aquest del periodista manacorí Toni Riera (director de la revista Cent per Cent), que aproxima el conflicte dels refugiats al conflicte que vam patir per aquí en temps de la Guerra Civil (en el qual, sí, també hi va haver refugiats). Tot perquè tot això de refugiats, Síria, guerra… no ens sembli tan exòtic i llunyà.

Un pensament a “Refugiats (I)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.