Projecte “Conflicte a Síria” (II)

Ja vos vaig contar en un anterior episodi  que a l’institut de Porto Cristo elaboram un projecte sobre els refugiats de Síria.  Vos introduïa un poc què era això de fer un projecte (bàsicament sortir de la manera tradicional de fer classe per així motivar més els alumnes)  i vos concretava que la nostra meta era recaptar diners per als refugiats a través d’activitats dissenyades pels propis alumnes.

Però abans deixava clar que hi havia d’haver un corpus teòric que explicàs què passava a Síria, què eren els refugiats, quins eren els participants del conflicte…  ja que no tenia sentit recaptar diners per una causa que desconeixien. Així, ens hem servit de diversos materials per introduir aquest tema: videoclips en llenguatge hip hop, documentals, conferències de voluntaris que treballaren allà (els mateixos que l’OCB convidà a Manacor), mapes, recerques per internet, articles de diari…

En el cas que ens ocupa decidírem emprar un article del professor i periodista manacorí Toni Riera, del diari Ara Balears, el qual d’una manera brillant ajuntava el cas dels refugiats sirians amb els refugiats per la Guerra Civil  que no fa tants anys experimentàrem ben aquí prop. Així, els alumnes veieren que això dels refugiats sirians no és una cosa tan “extraterrestre” ni tan llunyana a la seva realitat i que així com a nosaltres ens agradà que ens acollissin (Amèrica del Sud, França…) també estaria bé que nosaltres els acollíssim.

Però millor anar directament a l’article d’en Toni, el qual a partir de l’experiència personal dels seus padrins durant la Guerra Civil, fa una analogia universal amb el cas del refugiats sirians i Europa:

De Can Fernando a Idomeni

toni riera

Caricatura de l’autor, Toni Riera.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.