Visita del conseller Romeva i la consellera Tur a sa Coma

El Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, la Consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyats del director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana i del batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, han realitzat una visita a sa Coma per veure la zona on hi ha les fosses dels republicans afusellats, probablement al voltant de cinc-cents, la majoria catalans, després del reembarcament del capità Bayo el 4 de setembre de 1936.

El conseller Raül Romeva i la consellera Fanny Tur han fet unes declaracions on han volgut destacar la col·laboració entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears en matèria de memòria històrica. En concret es signarà un conveni per a la localització, recuperació i identificació de restes de persones desaparegudes a Mallorca durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. 

El conseller Romeva també ha volgut compartir l’experiència catalana del  Programa d’identificació genètica de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i els anys del franquisme i el Pla de fosses que depèn del seu departament.

Antoni Tugores explica als consellers els fets després del reembarcament del capità Bayo

Antoni Tugores mostra a les autoritats la localització de la fossa de sa Coma on hi podria haver enterrats prop de cinc-cents catalans, mallorquins i menorquins

Raül Romeva i Fanny Tur amb l’amo en Sebastià a les cases de sa Coma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.