Enquesta d’usos lingüístics a les Illes Balears 2014. Anàlisi

Des del Consell Social de la Llengua Catalana ens fan a mà l’Enquesta d’usos lingüístics a les Illes Balears 2014. Anàlisi

A manera de tast es presenta un copiar i enganxar parcial” de les conclusions: “La majoria de la població que ha nascut a les Illes Balears té com a llengua inicial el català i aquesta és la llengua en què es desenvolupa en bona part de les situacions. Així i tot, pel pes dels contingents aportats per la immigració continuada, el grup demolingüístic més ampli és el dels castellanoparlants, que viuen només o principalment en castellà. Així mateix hi ha un col·lectiu a tenir en compte que, en les seves activitats, empra diverses llengües juntament amb el castellà i, en canvi, no usa el català. El castellà és la llengua inicial (o primera) de quasi cinc de cada deu residents a les Balears, mentre que el català ho és degairebé quatre. La resta declara tenir-hi altres llengües o altres combinacions. Una dada que cal remarcar és que en el moment d’indicar quina consideren en l’actualitat «la seva llengua » , el català incrementa lleugerament el seu valor amb relació a la llengua inicial. Això vol dir que hi ha persones que d’infants tenien una altra llengua però que posteriorment han arribat a identificar el català com la seva llengua. Tot i que el català té valors més alts com a llengua d’identificació respecte dels catalanoparlants inicials, en té de més baixos com a llengua habitual“.

Enquesta d’usos lingüístics a les Illes Balears 2014. Anàlisi. Conselleria de Cultura, Participació i Esports (Govern de les Illes Balears) – Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)- Universitat de les Illes Balears.Primera edició: octubre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.