Conferència sobre Josep Maria Llompart, estudiós de l’obra literària de Salvador Galmés

El dissabte 28 d’abril a l’Espai 36, a les 19,30 hores, després de la Trobada de bandes joves de música, es realitzarà una conferència sobre Josep M. Llompart, estudiós de l’obra literària de Salvador Galmés a càrrec de Pere Rosselló Bover. Aquesta activitat és gratuïta i està organitzada per l’OCB de Sant Llorenç i està emmarcada en la celebració de la Setmana de Salvador Galmés i la commemoració de l’any Josep Maria Llompart.

Pere Rosselló Bover és Doctor en filologia catalana i professor de la UIB.  Col·laborador habitual de les revistes Latitud 39, El Mirall, Lluc, Affar, Serra d’Or, Maina, Cairell, Estudis de Llengua i Literatura Catalanes, Reduccions, Faig i Blanc d’Ou

Ha estat premiat amb els premis:
• Ciutat de Manacor, 1977: Antologia, • Ciutat de Palma-Joan Alcover de poesia, 1977: Aplec de distàncies • Mossèn Josep Sanabre, 1987: L’obra de Salvador Galmés i Sanxo (1876-1951) • Guillem Cifre de Colonya, 1988: Les aventures d’en Tres i Mig
• Bernat Vidal i Tomàs de Santanyí, 2004: El temps llençat al pou.

Ha publicat:

• La literatura a Mallorca durant el franquisme (1936-1975). Palma de Mallorca: El Tall, 1999  • L’escriptura de l’home; introducció a l’obra literària de Miquel Àngel Riera. Palma de Mallorca: Caixa de Balears, 1982  • Els camins de la cançó; Vida i obra del Pare Rafel Ginard Bauçà. Barcelona: Abadia de Montserrat, 1999 • Els moviments literaris a les Balears (1840-1990). Palma de Mallorca: Documenta Balear, 1997 • L’obra de Salvador Galmés i Sanxo (1876-1951). Barcelona: Abadia de Montserrat, 1988 • Bearn o la sala de les nines. Barcelona: Empúries, 1993  • La cultura a Mallorca. Palma de Mallorca: Documenta Balear, 2004 • L’infern de l’Ila. Palma de Mallorca: Caixa de Balears, 2002  • Les aventures d’en Tres i Mig. Barcelona: La Galera, 1989 • El fantasma del país del vent. Palma de Mallorca: Cort, 1992 • L’hort de la lluna. Manacor: Caixa de Balears, 1988 • Aplec de distàncies. Palma de Mallorca: Moll, 1981 • El temps llençat al pou. Palma de Mallorca: Moll, 2004 • Antologia. Palma de Mallorca: Moll, 1978 • Llibre de la selva i altres poemes. Manacor: Casa de Cultura, 1983.

Expert en la figura i l’obra literària de Salvador Galmés, Pere Rosselló ens parlarà del paper de Josep Maria Llompart en l’estudi i la difusió de l’obra galmesiana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.