Sa cuina de n’Antònia. Capíto 9

Hola! Avui us present dues receptes que esper que us agradin. Un suquet de peix que és una mica laboriós però deliciós i uns pastissets de llimona que són ben senzills de fer. Bon profit!

 

 

 

 

SUQUET DE RAP I GAMBES

Ingredients per 2 persones:

 • 5 L de brou de peix

Ingredients per la picada:

 • Uns brins de safrà
 • 2 trossos de pa
 • 2 alls
 • 16 ametlles crues
 • Oli d’oliva

Ingredients pel suquet:

 • 10 gambes vermelles
 • 2 trossos de rap
 • 2 alls
 • 3 tomàtigues
 • 1 culleradeta de pebre bord
 • 8 patatons
 • Oli d’oliva
 • Sal i pebre

Preparació:

Primer, prepararem la picada. Posa una cullerada d’oli a una pella i torra els alls amb la pell, el pa i les ametlles. Quan estigui tot daurat, apaga el foc i torra el safrà (amb la calor de la pella bastarà). Pela els alls i pica-ho tot junt.

A una cassola posa 2 cullerades d’oli amb all picat. Quan comenci a daurar-se afegeix-hi les tomàtigues triturades i deixa que bulli fins que perdi l’aigua. Fica-hi el pebre bord (remenant perquè no es cremi), la picada i seguidament els patatons i el brou fins que ho tapi tot. Deixa bullir uns 7 minuts i fica-hi el rap salpebrat deixant-lo bullir 8 minuts més amb la cassola tapada. A mitat de cocció dona-li la volta i els darrers 2 minuts afegeix-hi les gambes salpebrades. Rectifica de sal si fos necessari i llest per menjar.

Capítol 9 salat

 

PASTISSETS DE LLIMONA

Amb aquests ingredients et sortiran 15 pastissets

Ingredients per la base:

 • 150 g de farina de força
 • 125 g de mantega pomada
 • 30 g de sucre
 • 4 culleradetes de midó de blat de moro (Maizena®)
 • ½ culleradeta de sal

Preparació de la base:

Posa tots els ingredients en un bol i mescla’ls fins que quedi una textura grumollosa (ho vaig intentar amb una batedora elèctrica però al final va ser millor amb les mans). Unta amb mantega una font de 30×20 cm i estén la mescla. Cou-la a 180⁰C uns 20 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i deixa-la refredar.

Ingredients pel flam de llimona:

 • 180 ml de suc de llimona
 • 250 g de sucre
 • 5 cullerades de farina de força
 • Ratlladura de 1 llimona
 • 6 ous
 • Sucre glas (per decorar)

Preparació:

Posa en un recipient alt tots els ingredients junts i bat-los fins que no quedi cap grumoll. Fica la mescla per damunt de la base i forneja a 150⁰C entre 40 i 45 minuts o fins que hagi quallat. Deixa’l refredar 20 minuts i escampa-hi el sucre glas. Talla en quadradets i alerta quan els treguis que no es rompin. Abans de servir, deixa’ls un mínim de 2 hores.

Capítol 9 dolç

 

Un pensament a “Sa cuina de n’Antònia. Capíto 9

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.