Hola a tots! Aprofitant que és temporada de nespres, us present un motlle ben senzill de fer. I a més, una lasanya d’albergínia, amb ingredients que es poden trobar tot l’any. Esper que us agradi!
LASANYA D’ALBERGÍNIA
Ingredients per 4 persones:
- 400 g de carn picada
- 1 ceba petita
- 5 albergínies
- 1 pebre vermell
- 1 pebre verd italià
- 1 pastanaga
- 5 tomàtigues
- 4 alls
- Formatge ratllat
- Menta fresca
- Farigola fresca
- Comí
- ½ culleradeta de sucre
- Sal i oli
Preparació:
Posa una casserola al foc amb un doll d’oli i sofregeix la ceba, els alls, els pebres i la pastanaga (tot tallat petitet) amb una pisca de sal. Quan les hortalisses estiguin fetes, afegeix-hi la carn, la menta, la farigola i el comí. Daura la carn i fica-hi les tomàtigues triturades i el sucre. Deixa a foc mitjà uns 8 minuts i reserva.
Talla les albergínies en làmines de 1cm de gruix i torra-les a una pella amb un poc d’oli (no en posis gaire, ja que les albergínies tendeixen a absorbir-lo ràpid i no ens interessen greixoses).
Posa una capa d’albergínia a la font que vagis a emprar per la lasanya i a damunt, la carn amb la salsa. Posa el formatge ratllat i una altra capa d’albergínies.
Ingredients per la beixamel
- ¼ ceba
- 250 ml de llet
- 3 cullerades de farina
- Sal i una pisca de nou moscada
- Oli
Preparació:
Pica la ceba molt fina i sofregeix-la amb un poc de sal i oli. Quan estigui transparent, fica-hi la farina i remou. Afegeix-hi la llet calenta i la nou moscada, bat-la fort per tal de que no et quedi cap grumoll i fins que espesseixi.
Aboca la beixamel damunt la darrera capa d’albergínia i escampa-hi formatge ratllat. Cou-la al forn a 200⁰C fins que el formatge estigui gratinat (uns 15-20 minuts).
MOTLLE DE NESPRES
Ingredients pel motlle:
- 150 g de nespres pelats
- 140 g de sucre
- 140 g de farina
- 4 ous
- 3 cullerades d’oli de girasol
- 1 sobre de llevat
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
Preparació del motlle:
Pela i trosseja els nespres i fica’ls a una font amb aigua i suc de llimona per a que no tornin negres.
A un bol posa els ous, el sucre, l’oli i l’extracte de vainilla i bat-ho fins que la mescla sigui blanquinosa. Afegeix-hi la farina amb el llevat i mescla-ho fins que la farina quedi ben integrada. Aboca la mitat en un motlle de 22cm prèviament untat amb saïm i farina. Després, posa-hi a damunt els nespres i la mescla restant. Cou uns 40 minuts a 180⁰C.
Ingredients per l’almívar de nespres:
- 150 ml d’aigua
- 150 g de sucre
- 150 g de nespres pelats i trossejats
Preparació de l’almívar:
Fica a un perol el sucre amb l’aigua i els nespres. Cou a foc mitjà i deixa-ho bullir 15 minuts. Després, tritura la mescla.
Muntatge:
Quan el motlle estigui quasi fred, treu-lo del motlle i punxa amb un escuradents tota la superfície i reparteix-hi l’almívar amb l’ajuda d’una cullera. Així, quedarà ben emborratxat.