Hola a tots! Avui farem un pollastre agredolç completament casolà i una bolla de gelat fregit, boníssima!
POLLASTRE AGREDOLÇ
Per 2 persones:
Ingredients pel pollastre:
- 300 g de pit de pollastre
- 1 ou
- 2 cullerades de salsa de soja
- Farina de blat de moro
- Oli de gira-sol
Preparació:
Talla el pollastre en trossos, fica’l a un bol i afegeix-li la soja i l’ou. Mescla-ho i deixa-ho marinar 30 minuts. Arrebossa-ho amb la farina i fregeix-lo fins que estigui daurat. Deixa-ho damunt de paper absorbent i reserva per després.
Ingredients pel quètxup casolà:
- 3 tomàtigues triturades
- 4 cullerades de sucre morè
- 1 dollet de vinagre d’arròs
Preparació:
Fica les tomàtigues, el sucre i el vinagre a un perol i cou a foc mitjà fins que redueixi. Estarà llest quan sigui espès. Prova-ho per si fes falta sucre. Una vegada fet, ho pots guardar dins la gelera fins a 2 setmanes.
Ingredients per la salsa agredolça:
- 3 cullerades de quètxup casolà
- 2 cullerades de vinagre d’arròs
- 2 cullerades de soja
- 2 cullerades de sucre morè
- Una pisca de sal
Preparació:
Mescla tots els ingredients a un perol, cou a foc mitjà i tal com has fet amb quètxup, deixa que redueixi.
Ingredients per la resta del plat:
- ½ pebre verd
- ½ pebre vermell
- ½ pebre groc
- 1 ceba
- ¼ de pinya
- 1 pastanaga
- 1 all
- Un trosset de gingebre
Preparació:
Pica l’all i el gingebre i talla les hortalisses a daus. Fica un poc d’oli a un wok i sofregeix l’all junt amb el gingebre. Seguidament, sofregeix les hortalisses sense deixar de remenar durant uns 4 minuts (han de quedar al dente). Afegeix la pinya, la salsa agredolça i un poc de farina de blat de moro dissolta en aigua. Afegeix el pollastre només perquè es calenti.
GELAT FREGIT
Ingredients pel gelat (4 persones):
- 4 bolles de gelat (vainilla, xocolata, nata, ametlla, etc.)
- 8 llesques de pa de motlle sense crosta
- Mel (o el xarop que més t’agradi)
- Xocolata en pols
- 2 cullerades de llet
- 4 fulles de paper d’alumini
Preparació:
Primer, fes les bolles de gelat i deixa-les al congelador mitja hora. Col·loca una bolla damunt d’una llesca de pa i posa-hi una altra llesca a damunt sense que coincideixin les puntes (com una estrella). Pitja la llesca de damunt, banya-ho amb un poc de llet i uneix les dues llesques amb cura fins a formar una bolla. Fica-la dins el paper d’alumini i tanca-ho com un caramel (a les fotos es veu tot el procés). Deixa-ho al congelador un mínim de 2 hores.
Ingredients per la tempura:
- 6 cullerades de farina
- 2 cullerades de sucre en pols
- 1 culleradeta de llevat
- Una pisca de sal
- 1 ou
- Unes gotes d’extracte de vainilla
- 2-4 cullerades de llet (segons la mida de l’ou)
Preparació:
Mescla la farina amb el llevat, la sal i el sucre i reserva. Bat l’ou amb la llet i la vainilla i afegeix-hi la mescla de farina. Remou fins que s’integri completament. Deixa reposar la tempura mitja hora dins la gelera.
Fregeix la bolla de gelat (sense alumini!) a una cassola amb abundant oli. Ves girant-la per tal que es dauri per tots els costats fins que tingui el color que t’agradi. Eixuga-la amb paper de cuina. És millor que vagis fent les bolles una a una per evitar que es fonin.
Són molt bones amb un poc de mel i amb xocolata en pols per damunt.