Hola a tots! Aquesta setmana , aprofitant que ja ha arribat l’estiu farem una recepta molt refrescant. També farem una coca de Sant Joan. Bon profit!
ROTLLETS DE CARBASSÓ I “ENSALADILLA” DE PEIX
Ingredients per 2 persones:
- 2 carbassons
- 1 lletuga
- 100g de gambes pelades
- 300g de peix (rap o lluç)
- Maionesa
- Sal i pebre
Preparació:
Bull per separat el peix i les gambes amb un poc de sal. Una vegada estigui fred, esmicola el peix i talla les gambes en trossos petitets. Talla la lletuga en juliana molt fineta i mescla-la amb el peix, afegeix-hi la maionesa, salpebra al teu gust, mescla-ho tot i reserva.
Posa al foc una olla amb aigua i un poc de sal. Mentre, talla els carbassons en tires fines i llargues amb una mandolina. Quan l’aigua sigui calenta, escalda 1 minut les tires de carbassó, passa-les a una font amb aigua freda (per aturar la cocció) i eixuga-les. Estén sobre cada una “l’ensaladilla” sense arribar al final, ves plegant el carbassó i tanca’l amb un escuradents.
Deixa els rotllets a la gelera, ja que és millor menjar-se’ls freds.
COCA DE SANT JOAN
Ingredients per la pasta:
- 500g de farina
- 100ml de llet
- 80g de mantega en pomada
- 50ml d’anís
- 50g de llevat
-
fresc
- 125g de sucre
- 2 ous
- Ratlladura de 1 llimona
- Una pisca de sal
Preparació de la pasta:
Comença dissolvent el llevat en la llet tèbia. A un bol, afegeix la farina, el sucre, la sal, la ratlladura de 1 llimona, l’anís i la llet amb el llevat. Bat fins que la pasta estigui a mig lligar, afegeix-hi la mantega i segueix batent fins que la pasta sigui elàstica i es desferri de les parets del bol (això et durà uns 20 minuts).
Unta la pasta amb un poc d’oli i deixa-la reposar 1 hora o 1.5 hora fins que dobli la seva mida.
Estira la pasta a una palangana de forn, pinta-la amb l’ou batut i fes-li uns talls en diagonal. Deixa-la reposar 20 minuts i calenta el forn a 200⁰C.
Ingredients per la decoració:
- Crema pastissera
- Pinyons
- Sucre
- Guindes confitades
- Ou batut
- Anís
Preparació:
Amb una màniga pastissera estén la crema pastissera seguint els talls. Escampa el sucre als buits i posa-hi els pinyons per damunt (millor si han estat uns minuts en remull, així no es cremaran). Posa a damunt de la crema les guindes tallades per la mitat.
Quan la fiquis al forn, baixa la temperatura a 190⁰C i en uns 20 minuts estarà llesta. Tot d’una que la treguis del forn, pinta-la amb l’anís.