Aquesta setmana us present un escaldums de pollastre, una recepta molt econòmica amb ingredients que tots tenim a ca nostra i també dues cremes fàcils de fer i molt útils a la rebosteria.
ESCALDUMS DE POLLASTRE
Ingredients per 2 persones:
- 4 trossos de pollastre
- 1 ceba tallada en daus mitjans
- 1 tros de sobrassada
- 2 patates tallades a quarts
- 75 ml de vi blanc
- Unes fulles de moraduix
- 4 prunes panses (opcional)
- Pebre bord
- 10 ametlles torrades picades
- 2 fulles de llorer
- 6 alls sense pelar
- Sal i pebre
- Pinyons (opcional)
- Oli
- Aigua
Preparació:
A una greixonera, sofregeix a foc mitjà el pollastre salpebrat per les dues parts fins que estigui daurat i reserva-ho.
En el mateix oli, sofregeix la ceba, afegeix-hi la sobrassada i els alls i després de donar-li unes voltes, posa-hi el llorer, el moraduix, el pebre bord i el pollastre. Remena i aboca-hi el vi i deixa-ho bullir 2 minuts. Seguidament, cobreix amb aigua i deixa-ho bullir 10 minuts, fica-hi les ametlles, els pinyons, les prunes i les patates (prèviament mig fregides a foc suau) i deixa bullir 10-12 minuts més. Si és necessari, ves afegint-hi aigua a poc a poc, ja que tampoc no interessa que tingui massa brou.
CREMA DE GEMMA
Ingredients:
- 4 gemmes
- 250 g de sucre
- 120 ml d’aigua
- 20 g de midó de blat de moro (Maizena®)
Preparació:
Bat bé els ous, passa’ls per un colador dins una olla, afegeix-hi l’aigua i el sucre, mescla-ho i afegeix-hi el midó de blat de moro. Mescla-ho una altra vegada fins que no quedi cap grumoll. Posa l’olla a foc mitjà no deixis de remenar fins que espesseixi. Deixa-la refredar abans de fer feina amb ella. Un consell: si una vegada freda et costa estendre-la, fica-la uns segons al microones.
CREMA PASTISSERA
Ingredients:
- 500 ml de llet
- 110 g de sucre
- 40 g de midó de blat de moro (Maizena®)
- 4 gemmes d’ou
- Unes gotes d’extracte de vainilla (ho pots canviar per ratlladura de taronja o de llimona, canyella, unes gotes de cafè o cacau en pols, segons amb què la vagis a emprar)
Preparació:
Posa tots els ingredients a una olla i remena fins que no quedi cap grumoll. Posa l’olla al foc a temperatura mitja-baixa (no ha de bullir) i no t’aturis de remenar fins que espesseixi. En uns 5 minuts estarà llesta. Fica-la dins un bol per a que refredi tapant-la per tal que no faci crosta. Guarda-la a la gelera.
Capítol 16, dolç (cremes) Aquest arxiu conté ses dues receptes.