Sa cuina de n’Antònia, capítol 17

Hola a tots! Aquesta setmana , aprofitant que ja ha arribat l’estiu farem una recepta molt refrescant. També farem una coca de Sant Joan. Bon profit!

ROTLLETS DE CARBASSÓ I “ENSALADILLA” DE PEIX

Ingredients per 2 persones:

  • 2 carbassons
  • 1 lletuga
  • 100g de gambes pelades
  • 300g de peix (rap o lluç)
  • Maionesa
  • Sal i pebre

Preparació:

Bull per separat el peix i les gambes amb un poc de sal. Una vegada estigui fred, esmicola el peix i talla les gambes en trossos petitets. Talla la lletuga en juliana molt fineta i mescla-la amb el peix, afegeix-hi la maionesa, salpebra al teu gust, mescla-ho tot i reserva.

Posa al foc una olla amb aigua i un poc de sal. Mentre, talla els carbassons en tires fines i llargues amb una mandolina. Quan l’aigua sigui calenta, escalda 1 minut les tires de carbassó, passa-les a una font amb aigua freda (per aturar la cocció) i eixuga-les. Estén sobre cada una “l’ensaladilla” sense arribar al final, ves plegant el carbassó i tanca’l amb un escuradents.

Deixa els rotllets a la gelera, ja que és millor menjar-se’ls freds.

Capítol 17, salat

 

COCA DE SANT JOAN

Ingredients per la pasta:

  • 500g de farina
  • 100ml de llet
  • 80g de mantega en pomada
  • 50ml d’anís
  • 50g de llevat
  •  fresc

  • 125g de sucre
  • 2 ous
  • Ratlladura de 1 llimona
  • Una pisca de sal

Preparació de la pasta:

Comença dissolvent el llevat en la llet tèbia. A un bol, afegeix la farina, el sucre, la sal, la ratlladura de 1 llimona, l’anís i la llet amb el llevat. Bat fins que la pasta estigui a mig lligar, afegeix-hi la mantega i segueix batent fins que la pasta sigui elàstica i es desferri de les parets del bol (això et durà uns 20 minuts).

Unta la pasta amb un poc d’oli i deixa-la reposar 1 hora o 1.5 hora fins que dobli la seva mida.

Estira la pasta a una palangana de forn, pinta-la amb l’ou batut i fes-li uns talls en diagonal. Deixa-la reposar 20 minuts i calenta el forn a 200⁰C.

Ingredients per la decoració:

Preparació:

Amb una màniga pastissera estén la crema pastissera seguint els talls. Escampa el sucre als buits i posa-hi els pinyons per damunt (millor si han estat uns minuts en remull, així no es cremaran). Posa a damunt de la crema les guindes tallades per la mitat.

Quan la fiquis al forn, baixa la temperatura a 190⁰C i en uns 20 minuts estarà llesta. Tot d’una que la treguis del forn, pinta-la amb l’anís.

Capítol 17, dolç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.