Sa cuina de n’Antònia, capítol 19

Hola a tots! Aquesta setmana farem dues receptes senzilletes. De salat, un salmorejo, un plat sà i que entra molt bé amb aquesta calor. I de dolç, unes galetes que agradaran a tots els nins de la casa.

SALMOREJO CORDOVÈS

Ingredients per 2 persones:

  • ½ kg de tomàtigues
  • 50 ml d’oli
  • 100 g de pa
  • ½ all
  • Sal al gust
  • 1 ou bullit
  • 50 g de pernil salat picat

Preparació:

Talla les tomàtigues en trossos, no fa falta que les pelis ni que els hi llevis els pinyols. Tritura-les per complet i passa-les per un colador (amb això trauràs la pell i els pinyols). Afegeix-hi l’all, l’oli el pa trossejat i la sal i tritura-ho tot una altra vegada. La idea és que quedi espès, però si t’estimes més que sigui més clar hi pots afegir un poc d’aigua. Guarda-ho a la gelera fins que te l’hagis de menjar, ja saps que és molt més bo si està fresquet. Abans de servir, fica-li per damunt un poc d’ou picat i el pernil salat.

Capítol 19, salat

GALETES DE NUTELLA

Ingredients (18-20 unitats):

  • 180 g de Nutella
  • 150 g de farina
  • 1 ou

Preparació:

Posa la Nutella i l’ou a un bol i mescla-ho amb unes varetes fins que ambdós ingredients quedin ben integrats. Incorpora-hi la farina tamisada en 2 o 3 vegades i ves mesclant fins a obtenir una mescla homogènia. Tapa-la amb paper film i deixa reposar 20 minuts dins la gelera.

Fes bolles petites de pasta amb les mans i deixa-les a una palangana de forn amb paper vegetal. Amb el dit, fes un forat enmig de cada bolleta i cou-les uns 10 minuts a 180⁰C. Treu la palangana i deixa que refredi completament.

Decoració:

Només necessitaràs 3 cullerades de Nutella. Posa’n un poc al centre de cada galeta amb una màniga pastissera. I llestes per menjar!

Capítol 19, dolç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.