CONILL EN ESCABETX
Ingredients per 4 persones:
- 1 conill trossejat
- 6 alls
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- Un tros de coliflor
- 4 fulles de llorer
- Grans de pebre bo
- 1 cullerada de pebre bord
- 250 ml de vinagre
- 500 ml d’aigua
- Oli i sal
Preparació:
Sala el conill i sofregeix-lo amb els alls sense pelar fins que quedi daurat. Guarda-ho per després.
Dins el mateix oli, sofregeix la pastanaga tallada a rodanxes, la ceba tallada en juliana, els trossos de coliflor (no molt grossos) i els grans de pebre bo. Quan vegis que la ceba ja és transparent, afegeix-hi el pebre bord i el llorer. Mescla-ho i afegeix el vinagre, l’aigua, un poc de sal i els trossos de conill i deixa-ho bullir uns 30 minuts. Prova-ho i rectifica de sal si trobes que és necessari.
Es pot servir fred o calent. Bon profit!
PICADES D’ABELLA
Ingredients:
- 1 planxa de pasta de fulls
- 100 g de mantega
- 125 g d’ametlla en làmines o pelada
- 120 g de sucre
- 3 cullerades de llet
Preparació:
Mescla el sucre, la llet i la mantega en un perol i encalenteix a foc mitjà fins que es fongui la mantega. Guarda-ho per després.
Estén la pasta de fulls damunt una palangana i marca-la en triangles. Pinta tota la superfície amb la mescla anterior i escampa-hi l’ametlla. Banya-ho amb la mescla sobrant.
Refreda la pasta dins la gelera durant 30 minuts i després cou-la a 200⁰C uns 20-25 minuts o fins que la pasta estigui daurada.