Sa cuina de n’Antònia, capítol 22.

 

 

 

 

CONILL EN ESCABETX

Ingredients per 4 persones:

  • 1 conill trossejat
  • 6 alls
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • Un tros de coliflor
  • 4 fulles de llorer
  • Grans de pebre bo
  • 1 cullerada de pebre bord
  • 250 ml de vinagre
  • 500 ml d’aigua
  • Oli i sal

Preparació:

Sala el conill i sofregeix-lo amb els alls sense pelar fins que quedi daurat. Guarda-ho per després.

Dins el mateix oli, sofregeix la pastanaga tallada a rodanxes, la ceba tallada en juliana, els trossos de coliflor (no molt grossos) i els grans de pebre bo. Quan vegis que la ceba ja és transparent, afegeix-hi el pebre bord i el llorer. Mescla-ho i afegeix el vinagre, l’aigua, un poc de sal i els trossos de conill i deixa-ho bullir uns 30 minuts. Prova-ho i rectifica de sal si trobes que és necessari.

Es pot servir fred o calent. Bon profit!

CONILL EN ESCABETX

 

PICADES D’ABELLA

Ingredients:

  • 1 planxa de pasta de fulls
  • 100 g de mantega
  • 125 g d’ametlla en làmines o pelada
  • 120 g de sucre
  • 3 cullerades de llet

Preparació:

Mescla el sucre, la llet i la mantega en un perol i encalenteix a foc mitjà fins que es fongui la mantega. Guarda-ho per després.

Estén la pasta de fulls damunt una palangana i marca-la en triangles. Pinta tota la superfície amb la mescla anterior i escampa-hi l’ametlla. Banya-ho amb la mescla sobrant.

Refreda la pasta dins la gelera durant 30 minuts i després cou-la a 200⁰C uns 20-25 minuts o fins que la pasta estigui daurada.

Picades d’abella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.