T/QO – Nous Recursos Hídrics

Torrentada. Qüestions obertes/22. Nous Recursos Hídrics
La premsa d’avui mostrava el repartiment que se n’ha fet de les properes àrees del Govern de les Illes Balears.

No entrarem ara en l’anàlisi d’aquests tipus de distribucions de poder que fan els partits per tal d’arribar a acords de  governabilitat. La distribució d’arees de responsabilitat i les seves delimitacions resulten, habitualment i per dir-ho d’alguna manera, tot un exercici de creativitat.
El mateix passa amb les àrres distribuides a cada un dels ajuntaments. També en el nostre; tot un poema dedicat a l’habilitat política.
Del que si es vol deixar constància és que l’Àrea de Medi Ambient, en la qual es troba Recusos Hídrics, sembla que continuarà éssent regida per MÉS.
No es pot intuir a hores d’ara si això resultarà beneficiós o perjudicial per al torrent de ses Planes. Un avantatge segurament és que ja saben el que hi han fet i les mesures que poden prendre en relació al que falta per fer.

El que sabem nosaltres, la comunitat receptora de la torrentada és que, de moment, ni han assumit cap responsabilitat ni han donat cap explicació pública. Ni de les seves accions ni de les seves intencions, descomptant, es clar, el fet de refer, de forma ràpida i parcial, el que hi havia abans del desastre (i que s’ha demostrat que no servia).

Es clar!, al no haver-hi explicacions, la majoria de persones no entenem res. Ni el gastarrer en parets encimentades que tothom diu -des d’una perspectiva pagesa i de desconeixement- que no serviran de res, ni la passiva actitud en relació als cinc metres de servitud -això si que ho varen deixar clar de paraula- que tenia el torrent.

Aquest darrer punt ens porta a un altre tema una mica embullat. Què és el torrent?. Quina amplada té?. ¿Compten com a seus els metres que cediren els pagesos després de la torrentada de 1943?. Es lògic, normal, acceptable que a l’indret de Ca sa Torta faci 2,80 d’ampla i que més amunt, segons l’indret en faci, 4,80m, 3,10m, 4,50m…?. Perquè en alguns indrets s’ha talussat i desviat i en altres no?. On es delimita el poder de decissió de l’Ajuntament amb el de Recursos Hídrics en el pas del torrent pels nuclis urbans? Perquè tanta d’acció i tant de silenci?

Continúen moltes, massa, qüestions obertes.

Imatge: Petita correntia, avui, després del Gorg. Just abans d’acabar-se d’avencar.

Un pensament a “T/QO – Nous Recursos Hídrics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.