Recomanacions en sèrie (8)

Unorthodox (Netflix)

Des del naixement ja quedes marcat, et menyspreen, et fan creure que no vals per res, que la única veritat és la que ells propugnen i que el que hi ha a fora d’aquella comunitat és gairebé satànic. Quan prens seny penses que potser hi ha altres modes de vida no tan encorsetats i si ho comentes a qualcú de la comunitat, aquest ho fa saber a l’alta jerarquia, car així és guanya un  lloc preferent a dins. Quan tot i les dificultats te’n surts, sempre hi ha qualque encarregat de, a les bones o a les males, fer-te tornar al redol, costi el que costi. Aquest és l’argument de Unorthodox, lleugerament basada en els fets reals d’una comunitat jueva ultraortodoxa d’un barri de Nova York, però que és en major o menor mesura extensible a moltes comunitats, religioses o no, d’avui en dia. Si us agrada aquesta sèrie, també hi ha un documental a la mateixa plataforma i la mateixa temàtica anomenat “One of us”.

The Good Wife

N’Alicia Florrick és una mestressa de casa que amb la detenció del seu marit a causa d’un escàndol de sexe i corrupció, es veu en l’obligació de tornar a exercir com a advocada a un prestigiós bufet. A banda de la seva feina, la protagonista també haurà de gestionar el que comporta tenir dos fills adolescents, un marit a la presó i una sogra vivint a ca seva. La sèrie no compta amb grans estridències, però si que manté un ritme viu constant. Està produïda pels germans Ridley i Tony Scott.

The Handmaid’s Tale (HBO)

“The Handmaid’s Tale és una sèrie de televisió dramàtica estatunidenca basada en la novel·la El conte de la serventa de Margaret Atwood. En un futur proper, la taxa de natalitat cau en picat a causa de les malalties de transmissió sexual i de la contaminació del medi ambient. Enmig del caos, el govern totalitari i teocràtic de Gilead assoleix el poder als antics Estats Units després d’una guerra civil. La societat s’organitza en noves classes socials en què les dones són brutalment oprimides: per llei, no poden treballar, tenir propietat privada, gestionar diners ni llegir. Les poques dones fèrtils que queden són controlades pel règim i anomenades “serventes” (“handmaids”) seguint una interpretació extremista de la Bíblia. Se les envia a les cases de l’elit governant, on s’han de sotmetre a un ritual a càrrec de l’home de la casa per a quedar-se embarassades i proporcionar fills a aquests homes i a les seves famílies.” (Extret de la Viquipèdia).

Downton Abbey 

“El 1912 la vida al comtat de Downton Abbey (Anglaterra) canvia quan el futur hereu de la família mor en l’enfonsament del Titanic. El nou hereu presumpte és un jove advocat de classe mitjana anomenat Matthew (Dan Stevens), cosí llunyà del comte, ja que el comte, Robert Crawley (Hugh Bonneville) i la seva dona, Cora Crawley (Elizabeth McGovern) no tenen fills, sinó tres filles: Mary (Michelle Dockery), Edith (Laura Carmichael) i Sybill (Jessica Brown-Findlay), que no poden heretar. Aquest nou hereu no acaba d’agradar al si de la família, i especialment és detestat per la comtessa vídua de Grantham (Maggie Smith), mare d’en Robert.” (Extret de la viquipèdia)

Supernatural (Amazon)

Supernatural és la sèrie de fantasia més longeva en la història de la televisió Nord-Americana amb 14 temporades emeses de 20 i escaig episodis cada una. Tracta de la vida dels germans Dean i Sam Winchester, els quals viatgen a través dels Estats units caçant tot tipus d’éssers i criatures sobrenaturals, com per exemple fantasmes, licantrops, bruixes, vampirs, dimonis i més. La sèrie, tot i pertànyer a un sector dels anomenats de nínxol, aguanta molt bé el tipus durant el pas de les temporades, (com a mínim fins a la tercera que és la que estic veient ara).

 

 

 

4 pensaments a “Recomanacions en sèrie (8)

  • L’apuntaré. De fet tes de les cinc sèries que esment són recomanacions que, o ja he vist o tenc pendents, d’alguna lectora o lector de card.cat ????

 1. Aqui un floret de les que m’han agradat més a Netflix:
  -LOS ASESINATOS DEL VARHALA… serie nòrdica negra situada a Finlàndia.
  -MARCELLA.. sèrie anglesa, situada a Londres a on una detectiu està un poc pertorbada mentalment, ò no…
  -RITA.. va de una mestra de secundària a Suècia un poc peculiar.
  I també DRA FOSTER.. intriga en la vida de una dra de familia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.