Obertura de l’Arxiu Municipal a la web de l’Ajuntament

L’arxiu municipal de Sant Llorenç des Cardassar és el servei públic que s’encarrega de recollir, conservar, organitzar, interpretar i posar a disposició dels ciutadans i de la pròpia administració tota la documentació municipal que generen i reben els diferents serveis municipals i els seus ens dependents. És, per tant, un servei essencial tant per l’administració local com per la ciutadania.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar posa en marxa la secció de l’arxiu municipal a la seva pàgina web, accessible al següent enllaç.

La secció inclou informació sobre l’arxiu i les seves funcions, el reglament que regula el seu funcionament i els serveis que ofereix. A més, incorpora un apartat de difusió en el qual, entre altres coses, s’analitzaran, periòdicament, documents rellevants pel nostre municipi custodiats per l’arxiu.

Concretament, el primer document analitzat es tracta d’una acta de la Junta de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar de l’any 1918, en el qual es recullen les mesures de prevenció acordades per combatre la grip d’aquell any. Aquest document és especialment interessant en el context del covid-19 en què ens trobem actualment, ja que en ell es prenen mesures de distanciament social i desinfecció que ens recorden a les preses actualment per minimitzar l’impacte del coronavirus actual. Podeu consultar el document al següent enllaç.

També volem recordar-vos que l’arxiu és un servei obert i gratuït a disposició del ciutadans. Qualsevol persona major de 16 anys pot consultar de manera gratuïta tots els documents originals i recursos d’informació que siguin del seu interès, mitjançant cita prèvia.

“Els arxius custodien decisions, actuacions i memòria. Els arxius conserven un patrimoni únic i irreemplaçable que es transmet de generació en generació. Els documents són gestionats en els arxius des del seu origen per preservar el seu valor i el seu significat. Els documents són fonts fiables d’ informació que garanteixen la seguretat i la transparència de les actuacions administratives. Juguen un paper essencial en el desenvolupament de la societat contribuint a la constitució i salvaguarda de la memòria individual i col·lectiva. El lliure accés als arxius enriqueix el nostre coneixement de la societat, promou la democràcia, protegeix els drets dels ciutadans i millora la qualitat de vida.”

Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada en l’Assemblea General de el Consell Internacional d’Arxius (Oslo, setembre de 2010).

Un pensament a “Obertura de l’Arxiu Municipal a la web de l’Ajuntament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.