Imatge amb text / Text amb imatge

Sobre el fons de la imatge d’un vell i espinós coixinet de monja, una de les frases del reconegut  Nassim Nicholas Taleb a “Antifràgil”.
Val a dir que la idea que sustenta la frase no és gens nova. Tot el que no resulta útil es perd. Ho evidencia la llarga llista de mots perduts.

I dic que no és nova perquè recordo un debat d’aula universitària dirigit pel professor Gabriel Janer a finals dels anys setanta o principis dels vuitanta del segle passat. Aleshores el rector, mossèn Joan Rosselló tenia un càntir (botijo) a la part baixa de la gelera que evidenciava les arrels pageses del capellà felanitxer.

Parlàvem de la excel·lència dels cantirs per disposar d’aigua fresca a l’estiu i que era una llàstima que tal objectes estàs, ja, en desús i va ser així que crec recordar que amollà: “el que determina la pervivència dels objectes, i també de les tècniques i de les idees és la seva utilitat”.

La frase de Talleb

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.