Emoticona’t (especial Ple 21-01-21)

Ja que la pandèmia ens permet supervisar  online el ple  farem una petita crònica del que va succeir dijous passat i almanco així informarem al poble del que es cuina darrere la Sala (i ja que tanmateix cap partit polític ens n’envia cap article). Això sí, ho farem a través del nostre particular format d’Emoticona’t.    

  1. L’entrada del Ple

L’entrada del Plenari va tenir la seva força: una discussió surrealista sobre un error que, segons na Manuela (PP), hi havia a l’acta del darrer Ple, el qual però, segons el batle, no impedia que l’acta estàs bé, la qual cosa va provocar una disseminació filosòfica sobre el sentit de l’error en un acta en què un servidor es va perdre i al final ja no sabia si l’acta tenia un error i no era vàlida; si tenia un error però seguia sent vàlida; si  l’error encara hi era o s’havia canviat per la qual cosa ara l’acta ja era vàlida; si l’error persistia però l’acta no era modificable… Normal que tot l’embull acabàs amb un contundent “PUNTO Y PELOTA” de na Maneula. I és que hagués arribat la fosca, i encara no s’haurien aclarit. Vos deix la graciosa escena en qüestió (que un Ple també es mereix tenir algun moment un poc més distès):

Enllaç

2. Cessió del ple domini de la parcel·la ubicada al c/ àncora, 30 de s´illot a
l´institut balear de l´habitatge per a la promoció d´habitatges protegits

Perquè després diguin que els polítics mai es posen d’acord. Per una vegada, i en un tema d’interès públic com és el lloguer de vivendes d’habitatges protegits per aquells que tenen més dificultats per adquirir-ne un, els nostres representants es van posar seriosos i van votar que sí per unanimitat. Fins  i tot  el PP es va animar tant que va demanar que no només se’n fessin a s’Illot sinó que també a Sant Llorenç. Una bona notícia!

Aprovació del pressupost de l’exercici 2021

Aquí ja no hi va haver gaire unanimitat precisament. De fet, va ser quan na Manuela (PP) es va mostrar més bel·licosa i no va deixar cap canya dreta.  I és que el seu partit havia impugnat els Pressupostos “per falta de transparència i perquè l’oposició no era degudament informada”. A part, de la partida va criticar alguns punts,  com ara la creació d’una plaça sense justificar a l’Ajuntament per poder suplir la plaça de  Secretari temporalment si fos el cas;   l’augment de retribució econòmica d’alguns càrrecs (arquitecte i aparelladora) i regidors (Assumptes Socials) per l’exercici 2021 “en plena crisi per la pandèmia”; o el poc criteri a l’hora de donar subvencions a algunes associacions. Aquí teniu el vídeo d’aquestes crítiques per part de na Manuela (PP) i la corresponent resposta i justificació del batle Mateu Puigròs (GISCa). Segurament un dels moments més tensos del Ple:

Enllaç

Residència

Sembla que a la fi hi ha possiblitats de poder fer l’ansiada residència al municipi (això sí, el projecte, com va dir el propi batle, “està encara molt verd”.  El PP hi va donar el seu suport, però no sense abans criticar  que es faci en un lloc tan poc oportú com és devora el cementeri. I és que a dir ver, si ens posam un poc escabrosos i juntam les paraules residència i cementeri, l’acudit és molt fàcil. De totes maneres el batle va opinar que valia més aprofitar l’oportunitat “ara que ens  n’ofereixen la possibilitat i no perdre més temps”. En bon mallorquí jo vaig entendre que “deixam-nos de botxor i tirem-nos-hi de cap”.

Un pensament a “Emoticona’t (especial Ple 21-01-21)

  1. Es va xerrar del problema de moltes families de St LLorenç que no tenen per menjar? Fer un estudi desde serveis socials, de la gent que ho està passant malament, i que estàn enpegueïts de demanar ajuda??
    Trobo que ara no es moment, de apujar sous….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.