Bones notícies del covid

Si és que es pot anomenar així, perquè xerrar de bones notícies en plena pandèmia sempre és relatiu. Però cansat de llegir a la premsa informacions negatives (número de morts, vacunes que no arriben, mutacions del virus… que també s’han de dir, no és que digui el contrari) me vull donar el gust de posar-ne també alguna de positiva. I aquí, a Mallorca, i sobretot Sant Llorenç, n’hi ha i no volem perdre l’ocasió de transmetre aquesta petita alegria, per minsa que sigui, en els temps que corren. 

A nivell de Mallorca, dèiem, hi ha una millora del número de contagis i  cal destacar que  hem passat d’un Nadal difícil i amb xifres escandaloses (xerràvem de 300 i busques de contagiats diaris)  a millorar bastant la situació (ara xerram de 100 i busques). Això sí, per aconseguir-ho s’han hagut de imposar restriccions radicals i difícils, sobretot en el sector de la restauració. Igualment  ara que Mallorca baixa, l’illa veïna, Eivissa, puja, i els hospitals encara segueixen bastant plens. Tot plegat ens fa pensar que no podem  baixar la guàrdia, idò . Aquí teniu un gràfic de la bona evolució del número de contagiats a Mallorca de desembre fins a finals de gener:

 

Paral·lelament a Sant Llorenç per Nadal també ens xerraven de risc considerable (amb una cinquantena de casos actius, rècord fins a dia d’avui) i amb esforç aconseguírem reduir la xifra a 34 just després de Nadal, i fins avui que el mapa oficial marca només 19 casos actius al municipi (una baixada, idò, considerable).

Mapa oficial amb les xifres actualitzades de contagis actius per municipi 

Esperem que això no s’aturi aquí i en poques setmanes poguem seguir donant bones notícies sobre el tema, que falta ens fa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.