L’obsolescència o quan les coses ja no serveixen (2ª part)

Hi ha una altre tipus d’obsolescència, la que es denomina obsolescència percebuda que es dona quan ens venen un mateix producte amb un lleuger canvi de presentació. Canvia el disseny però res més.

Com hem vist l’obsolescència està propiciada pels fabricants però els consumidors també en tenim una part de culpa quan ens inhibim davant aquesta problemàtica i feim el joc als qui planifiquen la vida dels productes. El resultat és que els aparells duren menys temps, n’hem de comprar de nous i ens hem de desfer dels vells amb el cost ambiental que això suposa.

Som moltes les persones que pensam que una altra manera de consumir, més responsable amb el medi ambient, és possible. És per això que vos faig partícips d’una iniciativa de Amigos de la Tierra. Es tracta d’una pàgina web que duu per nom Alargascencia

Es tracta d’un directori per trobar establiments de reparació, de segona ma o de lloguer. Botigues i tallers que ens permetran allargar la vida dels productes i aconseguir un estalvi econòmic i ambiental.

Si coneixeu alguna botiga, taller o professional que es vulgui incorporar a aquesta web ho pot fer AQUÍ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.