La mutilació genital femenina a les Illes Balears

Avui, 6 de febrer, es celebra el Dia internacional de tolerància zero contra la mutilació genital femenina.

Aquesta pràctica que consisteix en alterar o lesionar els genitals femenins per motius no mèdics està considerada com una violació greu dels drets humans.

Aquesta actuació suposa un perill per a la salut i la integritat de nones, adolescents i dones i encara està estesa per considerar-se una pràctica cultural a més de trenta països d’Àfrica, Àsia i l’Orient Mitjà.

Cada vegada són més les persones d’aquests indrets que es manifesten en contra d’aquest costum, però també és una realitat que afecta fins i tot a les nines que viuen a occident i que són objecte d’aquesta tortura en viatjar amb la seva família als països d’origen.

L’STEI ha volgut fer-se ressò d’aquesta problemàtica en un dia tan assenyalat i ha fet públic un vídeo, enregistrat a Son Gotleu (Palma) on es recullen els testimonis de persones que lluiten dia a dia per acabar amb aquesta xacra.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.