Canvis a la factura de la llum

A partir del proper dia 1 d’abril hi haurà canvis a la factura de la llum. Entra en vigor una nova estructura de tarifes obligatòria d’acord amb la normativa publicada al BOE el dia 20 de gener de 2020.

Els canvis afectaran als contractes domèstics, a les petites empreses, als locals comercials i a les grans empreses.

Avui ens encarregarem d’explicar com afectaran aquests canvis als particulars i a les petites empreses.

Els titulars dels contractes no hauran de fer absolutament res, seran les empreses comercialitzadores, les que ens proveeixen d’energia elèctrica, les que faran els canvis de manera  automàtica i gratuïta.

Els canvis més importants són els següents:

  1. Hi haurà una sola tarifa amb tres períodes horaris per als contractes de fins a 15Kw. Es tracta de la tarifa 2.0 TD.

Desapareixen les tarifes 2.0A i 2.1A  amb un mateix cost d’energia durant tot el dia; 2.0DHA i 2.1DHA que permeten dues franges de discriminació horària i les tarifes 2.0DHS i 2.2DHS amb discriminació horària de tres períodes.

Aquesta nova tarifa (2.0 TD)  tendrà tres períodes horaris diferenciats i, en funció del moment en què s’utilitzi l’energia es pagarà un preu o un altre.

Els períodes horaris són els següents:

DIES LABORABLES

Període punta  P1 (més car): De les 10 a les 14 i de les 18 a les 22 hores.
Període pla  P2 (cost intermig): De les 8 a les 10, de les 14 a les 18 i de les 22 a les 24 hores.
Període vall  P3 (més barat): De les 00 a les 08 hores.
CAPS DE SETMANA I FESTIUS D’ÀMBIT ESTATAL: Totes les hores són de període vall P3.

Horaris nous peatges

    1. (Imatge de la cooperativa Som Energia)

2. Dues potències diferenciades

Amb la nova tarifa 2.0 TD es podrà contractar una  potència diferent durant el període que va de les 00 hores a les 8 del matí, i els caps de setmana i festius. La potència contractada és la que ens permet utilitzar més o menys potència, tenir connectats a la vegada més o menys aparells o fer funcionar els aparells més o menys potents. Aquesta potència contractada en període vall, generalment superior, permetrà, per exemple, carregar ràpidament un cotxe elèctric. Així no s’haurà de pagar una potència superior durant tot el dia.

Fins al 30 de setembre es podrà canviar, sense cost, la potència que es té contractada actualment sense cap cos, si es vol reduir. Si es vol ver un augment de potència s’haurà de pagar la tarifa que està establerta actualment (23,84 o 44,86 euros)

Amb aquesta nova tarificació es podrà estalviar energia i estalviar, també, en la factura de la llum, programant l’ús de l’energia en les franges horàries de menys cost.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.