“La lluita de ‘La Costa és de tots’ va ser la lluita d’en David contra en Goliat”

Defensar els drets i la dignitat dels mallorquins és allò que duien entre cella i cella els tres convidats d’ahir quan l’any 2004 varen afrontar una de les fites que sense cap dubte marcarà les seves vides i per la qual també seran recordats. Coratge i dignitat són de ben segur les paraules que millor els defineixen a ells i també a la resta de persones que, tot i no ser-hi presents ahir, talment afirmaren en Jaume Sastre, en Joan Puig i en Bernat Fiol, ho tornarien a fer si fos necessari.

Les paraules dels convidats d’ahir desprenien la satisfacció de qui sap que fent allò que sabien que era just, pot anar amb la cara ben alta després d’haver aconseguit posar contra les cordes i vèncer per aclamació a qui fora en el seu moment el director del mitjà de comunicació més agressiu contra els mallorquins i alhora el més mimat pels poders de Madrid, amb intervencions nefastes en el seu moment tant de l’expresident Jaime Matas que va arribar a demanar “perdó en nom de tots el mallorquins” a en Pedro J. per l’afer de la piscina, com la posterior declaració d’ús exclusiu en favor del periodista durant els mesos d’estiu, de l a ministra Cristina Narbona del PSOE.

Les tres veus d’ahir coincidiren en afirmar que quan començaren aquesta lluita ja sabien que era la batalla d’en David contra en Goliat i que l’estat hi posaria tota la maquinària possible en contra d’ells i a favor del periodista, potser per això, aquesta victòria per KO tècnic té encara un regust més dolç per ells tres i per a tots els que, en major o menor mesura, vàrem patir els atacs constants i desmesurats del diari “El Mundo” i de tots els mitjans que li van darrera, que no són pocs.

L’enhorabona més sincera i de tot cor per ells tres, com diu la cançó “cal que neixin flors a cada instant”, i que aquestes flors no oblidin el camí que roman obert a força de picar pedra i sempre amb el ven en contra, tant per aquests tres convidats d’ahir, com pels de la major part dels que convida l’Obra Cultural Balear.

Tot seguit podeu veure el vídeo de l’acte d’ahir i unes imatges.

L’acte organitzat per l’Obra Cultural ha merescut més de mitja pàgina al diari de més tirada de les Illes Balears

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.