La deixalleria mòbil estrena calendari únic per a tota la setmana a set nuclis del municipi de Manacor per facilitar el servei als veïns

L’Ajuntament de Manacor vol potenciar la recollida d’olis usats a la deixalleria mòbil i farà obsequi d’un embut per recollir-lo més fàcilment.
La deixalleria mòbil de l’Ajuntament de Manacor des de fa un any i mig proporciona un servei de proximitat als diferents nuclis del municipi i permet reciclar petits objectes que són perillosos si es llencen al rebuig. Després de la posada en marxa d’aquest nou servei ara fa un any i mig, el departament de Medi Ambient ha plantejat un canvi per facilitar el servei als veïns del municipi.
D’aquesta manera, es deixa enrere el calendari quinzenal en què s’alternaven matins i capvespres, i es passa a un calendari únic setmanal. “Després d’aquest temps, hem vist que és necessari clarificar i fer un únic calendari setmanal. Així, la deixalleria té un lloc fix per a cada dia i creim que això facilitarà que la gent se’n recordi que tots els dissabtes matí serà a la plaça de sa Moladora i els dijous capvespre serà a s’Illot”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, que creu que aquest nou calendari també servirà per fixar aquest servei i que la gent no hagi d’anar a mirar a quina quinzena ens trobam.
La deixalleria mòbil es desplaçarà els dilluns de matí a davant del local de l’Associació de Veïnats de Cala Murada, els dilluns capvespre serà a l’avinguda Marco Polo de Cala Anguila, els dimarts
matí serà a la plaça de sa Torre de Manacor, els dimarts capvespre es podrà trobar a a la plaça del Carme de Porto Cristo, els dimecres matí a la plaça de Mallorca de Cales de Mallorca, els dimecres capvespre serà a la plaça de Son Macià, els dijous matí a la plaça del Rector Rubí de Manacor, els dijous capvespre es podrà trobar a l’avinguda dels Pins de s’Illot, els divendres matí serà a la plaça de sa Fonera de Porto Cristo, els divendres capvespre a la plaça del Batle Comas de Manacor, els dissabtes matí a la plaça de sa Moladora de Manacor i els dissabtes capvespre a la rambla del Rei En Jaume de Manacor. En total, són cinc ubicacions a Manacor, dues a Porto Cristo i una a Cales de Mallorca, Cala Murada, Cala Anguila, s’Illot i Son Macià. L’horari dels matins és de 10 h a 13 h i els capvespres de 15 h a 18 h.
La deixalleria mòbil permet recollir olis minerals i olis de fregir, també petits aparells electrònics com carregadors o telèfons mòbils, teclats o assecadors, també bateries i piles, restes de pintura, bombetes, fluorescents, tòners d’impressores i petita ferralla, entre d’altres. Embuts per reciclar olis de regal
L’Ajuntament de Manacor també vol potenciar la recollida d’un dels residus de rebuig que es poden dipositar a la deixalleria mòbil com és l’oli. L’oli és considerat un residu perillós i és molt
perjudicial que arribi a la depuradora perquè crea problemes que dificulten el tractament de l’aigua, a més dels perjudicis que pot ocasionar a nivell particular com ara l’embós de canonades. A mode
d’exemple, Llodrà ha assegurat que “és com el colesterol”.
Així, per evitar que la gent tiri l’oli a la pica d’escurar o al rebuig, i que els ciutadans s’apuntin a dur l’oli a la deixalleria mòbil, l’Ajuntament de Manacor ha fet uns embuts que faciliten el tractament i trasllat de l’oli a la deixalleria. Aquests petits embuts s’enrosquen al coll d’una botella de plàstic o de
vidre, es deixa la botella a la deixalleria dins el contenidor pertinent, els operaris del servei de netejas’encarreguen de buidar-la on pertoca i finalment es reciclen les botelles.
Aquests embuts s’entregaran, de franc, a totes aquelles persones que duguin l’oli a la deixalleria.
“Convidam a la gent que dugui l’oli aquí, ara mateix. La deixalleria mòbil funciona molt amb les piles i bombetes, però l’oli sí que notam que es perd per alguna banda, i per evitar que això passi feim aquesta campanya”, ha conclòs Llodrà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.