Món: els indis nord-americans, per Edward Curtis

Hi ha obres que suposen el treball de tota de la vida d’un autor, final del segle XIX, principis del XX. En Curtis va dedicar 30 anys de la seva vida a fotografiar i descriure als indis de Nord Amèrica; no cal dir que això li va costar el divorci i la ruïna econòmica. Les imatges són impressionants i el text important. Només afegir que l’editorial mallorquina va comprar els drets de l’obra i la va publicar en 20 toms, com passa amb moltes obres mestres pareix que no va tenir massa sortida. Vos anim a que cerqueu informació damunt aquesta publicació.

Un pensament a “Món: els indis nord-americans, per Edward Curtis

  1. Molt interessant, m’han agradat molt les fotos. Encara que la seva qualitat no sigui molt bona també hi ha un documental: https://www.youtube.com/watch?v=VAuRsxUHoJU&ab_channel=TheSilentFilmChannel . Fins i tot he llegit que va tenir polèmica amb trucatge de fotos, però s’entén que estava justificat per a representar els rituals dels indis, ja que quan va arribar a aquellas ja feia temps que no es feien : https://www.lavanguardia.com/ocio/viajes/20190614/462728499954/edward-s-curtis-indios-estados-unidos-enciclopedia-el-indio-norteamericano-theodore-roosevelt-canada-alaska.html . Gràcies per l’aportació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.