EC 21 Fem barrina?

Justificació:
-D’alguna manera seria una reflexió complementària a la del comentari anterior (Som bo/bona)
-Ajuda a entendre la dificultat de les barrines, d’arribar a un equanimitat contracte bilateral quan es tracta de comptrar, vendre, llogar un bé que ja figura a la llista dels “nostres bens”.
-Ens situa en un entorn de desequilibri, des del moment en que ens enamoram del que tenim perdem de vista el que seria el “preu just i equilibrat”.

Experiències:
Es fonamenta en un experiment realitzat a la Universitat Duke on es veu que el basquetbol és una mena d’experiència religiosa. Els estudiants hi fan llargues hores de cua per poder comprar una entrada. Bé idò els investigadors (Ziv Carmon i Dan Ariely, 1994) van intentar comprar i vendre entrades a un grapat d’estudiants i varen arribar a les següents conclusions o rareses:
-Ens enamoram del que ja tenim. Des del moment en que posseïm alguna cosa començam a valorar-la més que les altres persones
-A l’hora de les transaccions, posam més atenció en el que podem perdre més que en el que podem guanyar.
-Suposam que les altres persones veuen la transacció des de la mateixa perspectiva que la veiem nosaltres.

Font: L’experiència es descrita a Ariely, D. (2006). “La trampas del deseo”. Barcelona:Ariel. Dedica tot un capítol a “L’alt preu de la propietat”

Conclusions/ Aportacions:
-Ajuda a entendre perquè els pagesos, a principis dels anys noranta venien les seves terres a preus barats (Ell venien la producció de la terra i el compradors compraven vistes, sol i tranquil·litat)
-Ens ajuda a entendre la dificultat per tancar tractes i fer barrines.
-Ens porta a entendre i acceptar la diversitat de mirades; la possibilitat de mirar, des de diverses perspectives una mateixa cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.