Donar les gràcies

No fa gaire, un integrant de la corporació local de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, en resposta a un comentari que jo havia fet a una queixa d’un amic per Facebook, em va suggerir que el que havia de fer és donar les gràcies. No diré qui és perquè va esborrar el comentari en que m’anomenava de seguida i ell ja sap qui és, però com que em va deixar sense poder respondre-li ho faré per aquí.

Donar les gràcies és molt més que una expressió formal. Darrera l’agraïment hi ha una actitud que neix de l’apreci a allò que algú ha fet per nosaltres.

Anem amb els fets a veure qui ha de donar les gràcies.

 

El 19 de juny de 2016, l’Ajuntament de Sant Llorenç apareixia en les notícies de la seva pròpia web, informant de la posada en marxa de dos punts de càrrega per vehicle elèctric: un a Sant Llorenç al costat de la policia local i l’altra a Sa Coma al pàrquing de la Delegació de l’Ajuntament. El cost va ser subvencionat al 100% pels Fons Europeus i la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic. A canvi l’Ajuntament es comprometia a que la recàrrega fos gratuïta els dos primers anys, i a mantenir en condicions la instal·lació. Tots els partits amb representació van avalar la signatura del conveni.

 

Han passat justament 5 anys i sembla que l’Ajuntament ja no està tan interessat en afavorir la mobilitat elèctrica, sinó no s’entén la deixadesa total que hem de patir amb el punt de recàrrega de Sa Coma.

 

Personalment fa 12 mesos que em desplaço amb un vehicle elèctric pel municipi. D’aquests 12 mesos he pogut fer servir el punt de recàrrega de Sa Coma només un parell de vegades. El motiu? El PDR es queda misteriosament en vermell e inutilitzat pels usuaris, això sí, de vegades el trobes verd i amb vehicles municipals connectats. Deu ser casualitat. Una vegada vaig preguntar per aquesta casualitat a la Delegació i em van dir que allà el podien reiniciar i tornar a posar operatiu, però clar, els caps de setmana està tancat.

 

El resultat és un PDR només operatiu quan funciona i si la delegació està oberta (dilluns a divendres de 8 a 14:30 h), la resta del temps el podem gaudir com a decoració nadalenca amb el llum vermell esperant l’arribada del Pare Noel.

El quid de la qüestió és que el representant del consistori sembla que qüestionava que em pogués queixar d’un servei que encara és gratuït passats els anys que marcava el conveni, i jo li responc que no donaré les gràcies per una instal·lació que no funciona, que es van comprometre a mantenir (cosa que no fan), que a sobre no els hi va costar un euro i que l’electricitat de les recàrregues ja l’estic pagant cada any amb els +600 euros que pago en impostos al municipi.

 

Els PDR són una instal·lació municipal com ho són els fanals, les voreres i la resta d’equipaments, si no pensen fer-hi res, llevin el PDR i alliberin una plaça al pàrquing. Això sí, rectifiquin la seva web on a l’apartat de Medi Ambient pretenen «impulsar l’estalvi d’energia i l’eficiència energètica, i promoure les energies renovables millorant l’eficiència energètica i reduir la dependència dels combustibles fòssils».

Helena Silvan

 

 

Un pensament a “Donar les gràcies

  1. Molt d’acord amb la teva conclusió. No només a l’ajuntament de Sant Llorenç, sinó a molts d’altres en aquests i altres temes que prometen en campanya, es fan la foto i després no se’n recorden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.