Entorn: Ginkgo biloba

L’experiència de ses Sitges, amb les seves etapes i daltabaixos es perllongà al llarg de trenta-dos anys entre certa indiferència local, però també amb identificacions, implicacions i compromisos encoratjadors. Hi pens cada vegada que pas vora el Ginkgo que ens regalà el felanitxer Pere Vicenç en una d’aquelles colònies d’estiu on hi portava la seva filla. Un meravellós obsequi . Segurament no el vam saber sembrar; ho vam fer massa prop d’un fasser i amb la lluita per viure aquests és desenvolupa més ràpidament que no el Ginkgo. A l’hora sembrar no sempre es te en consideració el posterior desenvolupament.

Es una de les plantes a qui volia retre homenatge abans d’acabar l’any, i encara a temps per poder fotografiar les singulars fulles, ja grogues poc abans de caure.

De banda la força emocional, el Ginkgo té un important valor afegit al ésser una espècie considerada fòssil vivent d’uns 270 milions d’anys d’antiguitat.

En certa manera el que les tortugues representen en l’anomenat regne animal el Ginkgo ho fa en el coneguérem com a regne vegetal (Ara sabem que això dels regnes era una manera d’explicar la complexitat de la naturalesa de forma parcial i amb separacions que no eren).

El nostre ja deu tenir una trentena d’anys i és de creixement lent, molt lent. Que ens n’hàgim adonat encara ni ha florit ni ha fruitat. No va gaire esponerós, però és viu i l’estimam.

Informacions
Herbari virtual
Menuda natura
Viquipèdia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.