Santoral, 1 de gener

Avui, dia de Cap d’Any, encetam una nova secció titulada Santoral. Volem, dia a dia, al llarg de l’any, oferir informació sobre els sants i santes del dia, amb especial,menció als més coneguts.

L’onomàstica és la part de la lingüística que estudia els noms propis. Per extensió també rep el nom d’onomàstica el dia de la celebració del sant o santa pel qual feim nom.

A altres indrets la festivitat del nom no té gaire importància i es celebra molt més la data del naixement. A les nostres contrades festejar l’onomàstica encara és ben vigent, especialment quan es tracta de noms associats a sants populars: Joan, Aina, Francesc, Antoni, Maria, Joana, Pere, Pau, Sebastià, …

Voldríem que aquesta secció servís de complement al facebook que ens recorda quan hem de felicitar als nostres amics i amigues o parents que celebren el seu aniversari.

Avui, 1 de gener, segons el santoral de l’església catòlica, fan festa:

Santa Maria, Mare de Déu. Imposició del Nom de Jesús, també Emmanuel, Manuel o Manel. Mare de Déu de Begoña. Sant Concordi, prevere i màrtir. Santa Eufrosina, verge. Sant Almaqui, màrtir.

Baptisme de Jesús. The National Gallery. London

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.