Santoral, 17 de març

Sant Patrici i sant Josep d’Arimatea.

Sant Patrici, Patrici d’irlanda, va viure entre els segles IV i V. Bisbe. Missioner i evangelitzador d’Irlanda, terra de la qual n’és el patró.

Josep d’Arimatea és el personatge que, segons el Nou Testament, demanà a Pilats poder enterrar el cos de Jesús després de la crucifixió. Era membre del sanedrí de Jerusalem i deixeble, en secret, de Jesús. És el patró de les funeràries i de les persones que intervenen en el soterrament dels difunts.

Plany sobre Crist mort. Joan Mates, c. 1410-1420. Museu Nacional d’Art de Catalunya. https://www.museunacional.cat/

Aquesta és la descripció de la pintura que fa el propi museu: ” Josep d’Arimatea apareix com un personatge de riquesa i prestigi públic ben coneguts, com en aquesta escena, vestit amb riques vestidures i una voluminosa bossa-moneder. En aquest cas, en una ostentació de la moda, està llaurada del mateix teixit que la musseta-caputxó. La cura de la vestimenta i la voluminosa bossa reflecteixen el seu alt rang”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.