Santoral, 22 de març

Sant Zacaries, papa (grec, 741-752). Sant Octavià, màrtir d’origen africà. Sant Deogràcies. Sant Benvingut, bisbe. Santa Lea, religiosa, viuda romana.

De sant Zacaries direm que era l’advocat dels rellotgers perquè la persona que va inventar els rellotges mecànics portava aquest nom. Juli Verne té una novel·la dedicada a aquest personatge titulada “Maese Zacarías”.

Curiós és el nom de Deogràcies  (Gràcies a Déu). Sant Deogràcies, conegut també com Deogratias Carthaginensis,  fou bisbe de Cartago entre els anys 453 i 456. Rescatà nombrosos captius que Genseric, cap dels vàndals, havia portat a Cartago després del saqueig de Roma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.