Santoral, 27 d’abril

Avui fan festa les  i els Montserrats. Avui és la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, la Verge moreneta, patrona de Catalunya, coronada el 1881 i entronitzada el 1947). La imatge que es venera actualment al monestir és una talla del segle XII tot i que les primeres notícies sobre aquesta Marededéu són de finals del segle IX, quan uns infants trobaren una imatge a l’interior d’una cova. Per aquest motiu també es celebra la seva festivitat el dia 8 de setembre, festa de les Marededéus trobades.

També és l’onomàstica de santa Zita, verge, de Lucca (segle XIII), patrona de les treballadores domèstiques.

Monestir de sant Benet de Montserrat. https://es.wikipedia.org/wiki

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.