En Pere Bueno i en Juan Pérez ens presentaran el documentari “L’alemany de la botiga de fotos” en el proper “Dilluns de l’Obra”

El documentari L’alemany de la botiga de fotos, és un treball rigorós fruit d’una intensa recerca desenvolupada durant sis anys per aquests  dos investigadors d’Esporles, que ens revelarà uns fets històrics poc coneguts: la persecució i expulsió sistematitzada de desenes de jueus refugiats que fugint de l’Alemanya nazi s’havien establert a Mallorca i a Eivissa.

L’alemany de la botiga de fotos té com a protagonista el fotògraf alemany Leo Frischer, un ciutadà jueu que, juntament amb quatre refugiats més, es va establir a Esporles l’any 1939. Serà en aquesta localitat on obrirà el seu negoci, un petit estudi fotogràfic especialitzat en bodes i esdeveniments socials. Tot i la situació de relativa tranquil·litat inicial, el juny de l’any 1940 Leo i els seus companys rebran una ordre d’expulsió immediata d’Espanya. Aquestes ordres, fruit d’un pacte de col·laboració entre el govern insurrecte del general Franco i l’Alemanya nacionalsocialista d’Adolf Hitler, provocaran l’expulsió de dotzenes de jueus alemanys residents a les Balears. La majoria d’aquestes persones, desposseïdes de la seva nacionalitat, sense papers i sovint sense recursos econòmics, hauran d’emprendre a la força un èxode dramàtic sense destí, travessant el cor d’una Europa en guerra.

El documentari, vinculat a la recerca que han realitzat dos veïnats d’Esporles, Juan Pérez i Pere Bueno, ens revelarà les passes que varen seguir els investigadors per tal de poder descobrir quin va ser el destí de Leo Frischer un cop va rebre l’ordre d’expulsió del país. Serà en el transcurs d’aquesta investigació on ens trobarem amb els diferents testimonis que varen poder conèixer personalment el fotògraf alemany, descobrirem tot un conjunt de documents inèdits que posaran llum a uns fets silenciats els darrers 80 anys i reconstruirem la historia apassionant del protagonista.

Aquest esdeveniment es portarà a terme el proper dilluns dia 9 de maig a la sala La Fornal de Manacor, a les 20:00h. L’entrada és gratuïta.
Aquí podeu veure el tràiler d’aquest film https://vimeo.com/643628703

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.