Santoral, 8 de maig

Santa Maria, mitjancera de totes les gràcies. Mare de Déu del Toro, patrona de Menorca, a més d’altres advocacions: Escola Pia, Miracle (Milagros), Salut, etc. Aparició de l’arcàngel Sant Miquel, patró dels radiòlegs i dels radioterapeutes. Sant Eladi, bisbe. Sant Bonifaci IV, papa. Beat Jeremies de Valàquia, religiós caputxí. Beat Lluís Rabatà, prevere carmelità. Sant Víctor. Mare de Déu dels Desemparats, patrona de València i la seva regió (segon diumenge de maig).

A Son Carrió celebren la festivitat de l’aparició de sant Miquel, arcàngel i el segon diumenge de maig, la fira ramadera.

La muntanya del Toro és la més alta de Menorca amb poc més de 350 metres. Es troba situada al municipi des Mercadal. El seu nom sembla que és el resultat de la corrupció de la paraula turó. A la muntanya del Toro hi ha el santuari de la Verge que porta aquest nom, construït al segle XVII damunt una església gòtica. La Mare de Déu del Toro és la patrona de Menorca.

https://es.wikipedia.org/wiki

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.