Santoral, 11 de maig

Sant Anastasi, màrtir a Badalona, patró  d’aquesta ciutat i de Lleida. Sant Ponç, bisbe.  Sant Eudald, màrtir. Beat Domènec Iturrate, prevere trinitari basc. Sant Ignasi de Laconi. Sant Mamet, patró de les mares que estan criant i invocat per aturar la llet en acabar el període de lactància.

Sant Ponç de Cimiés va viure al segle III. Fou bisbe. Molt venerat a Catalunya on es celebra la seva festivitat el dia 11 quan a altres indrets es celebra el 14 de maig. Advocat contra les puces, xinxes i paparres. Patró dels herbolaris de Barcelona. Patró dels apicultors i invocat contra el mal de cap.

Coincidint amb la seva festivitat, al carrer de l’Hospital, a Barcelona, es celebra la Fira de les herbes remeieres.

Fira de Sant Ponç. https://www.barcelona.cat/culturapopular

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.