Entorn: Estepa Joana

Estepa Joana (Hypericum balearicum)

L’Estepa Joana, tant per ser endemisme de les Balears -abundant a Mallorca, rara a les demès illes-, com per la seva bellesa o singular perfum, com pel fet, un tant excepcional, de trobar-se a les nostres muntanyes -habitualment es localitza a la Serra de Tramuntana o a les muntanyes més altes d’Artà- conforma un petit i impagable tresor natural.

No en podem bravejar massa, la colònia és d’uns pocs exemplars però persisteix sobre el roquissar de la banda de llebeig del Puig de ses Voltes o “es Telègraf” (415m.)

La fotografia que s’ajunta correspon a la retrobada el que implica alta satisfacció. Havia localitzada la petita colònia a l’entorn dels anys setanta, posteriorment, en altres pujades a la muntanya, no les havia sabut trobar i, justament la setmana passada, amb singular gaudir, les vaig tornar localitzar.

A considerar per quan es faci el catàleg d’arbres i plantes singulars del Terme Municipal.

Informacions
Herbari Virtual
Viquipèdia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.