Entorn: Estepa Joana

Estepa Joana (Hypericum balearicum)

L’Estepa Joana, tant per ser endemisme de les Balears -abundant a Mallorca, rara a les demès illes-, com per la seva bellesa o singular perfum, com pel fet, un tant excepcional, de trobar-se a les nostres muntanyes -habitualment es localitza a la Serra de Tramuntana o a les muntanyes més altes d’Artà- conforma un petit i impagable tresor natural.

No en podem bravejar massa, la colònia és d’uns pocs exemplars però persisteix sobre el roquissar de la banda de llebeig del Puig de ses Voltes o “es Telègraf” (415m.)

La fotografia que s’ajunta correspon a la retrobada el que implica alta satisfacció. Havia localitzada la petita colònia a l’entorn dels anys setanta, posteriorment, en altres pujades a la muntanya, no les havia sabut trobar i, justament la setmana passada, amb singular gaudir, les vaig tornar localitzar.

A considerar per quan es faci el catàleg d’arbres i plantes singulars del Terme Municipal.

Informacions
Herbari Virtual
Viquipèdia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.