Santoral, 6 de juny

Sant Norbert, bisbe de Magdeburg, fundador dels premonstratencs . Sant Artemi, l’esposa Càndida i la filla Paulina, màrtirs. Beat Marcel·lí Champagnat, prevere, fundador germans maristes. Sant Bertran d’Aquilea, bisbe. Sant Amanç. Sant Claudi, invocat pels pobres i indigents.

Santa Càndida o Càndia era la mare de sant Mer. Invocada per les malalties de la vista,com santa Llúcia, és venerada com a santa, juntament amb el seu espòs, Artemi, i la seva filla, Paulina, màrtirs a Roma, al segle III, durant el mandat de l’emperador Dioclecià.

A Llucmajor tenen a santa Càndida per patrona, però celebren la festivitat el  dia 10 del mes d’agost.

https://ca.wikipedia.org/wiki

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.