Entorn: La flor de la cardassa

Aquestes dies, primers de juny d’un any songularment calorós, les cardasses mosten les seves singulars flors.

Del tema “cardassa” ja n’haviem parlat fa dos anys.
Ara i aquí voldriem enfocar simplement la flor emprant la detallada descripció que en fa Francesc Bonafè a “Flora de Mallorca (IV)”: “Flors d’un rosa lila, en capítols ovoides, drets, de 5-8 x 4 cm. Involucre polifil·le, amb els folíols linear-aguts, corbats, ascendents, guarnits d’agullons i d’una costella dorsal gruixada i prominent, més llargs que el capítol floral. Palletes de receptacle oblongues, dretes o esteses, còncaves, subulades, aristades, picants, més llargues que les flors. Calze de tub prim, amb el limbe pelut, tetràgon, caduc. Fruit oblong”.
(Llegint aquestes el text me n’adon que, particularment, no en sé res de descripcions de plantes).

Una altra idea seria vindicar l’orgull de les nostres arrels sembrant-ne una colònia en algun dels múltiples jardins del nostre Terme Municipal. (Tenen l’avantatge que, una vegada sembrades, per expansió de les llavors, neixen cada any)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.