Santoral, 24 de juny

Sant Faust. Sant Baluard. Sant Joan Baptista, fill de Zacaries i Elisabet, parent i precursor del Senyor. Patró de Calvià, de Deià, de Mancor, de Muro, de Sant Joan de Labritja i de Son Servera, dels ebenistes, llenyataires, carboners i dels qui venen bacallà, arengades i llegum cuit.

Considerat un profeta fou denominat El Precursor. Visqué als deserts de Judea i fou qui batià Jesús en aigües del riu Jordà. Fou degollat per Herodes Antipas, instigat per Herodies, la dona del seu germà amb la qual convivia després que Salomé, filla d’Herodies, dansàs pel rei i li reclamàs el cap del Baptista. La festa de la degollació del sant es celebra el 29 d’agost.

Sant Joan Baptista. El Greco. Museu de Belles Arts de València.

https://museobellasartesvalencia.gva.es/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.