Santoral, 26 de juny

Sant Pelai o Pelagi. Sants Joan i Pau, germans màrtirs. Sant David, ermità (segle V). Santa Perseveranda, verge. Beata Magdalena Fontaine, verge i màrtir. Sant Josep Maria Escrivà de Balaguer (Barbastre, 1902 – Roma, 1975), prevere, fundador de l’Opus Dei.

Pelai o Pelagi havia nascut a Galícia, a Tui. Nebot del bisbe Hermogi va estar empresonat a Còrdova com a ostatge mentre arribava el rescat del seu oncle que havia estat capturat a la batalla de Val de Junquera, l’any 902 i que havia estat alliberat per gestionar el pagament. L’or no arribà mai a Còrdova i Pelai  fou martiritzat en negar-se a abraçar la fe musulmana. Tot això passava en temps d’Abderramà III, al primer quart del segle X.

https://ca.wikipedia.org/wiki

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.