Santoral, 4 de juliol

Santa Isabel de Portugal. Sant Laureà, bisbe de Sevilla. Santa Berta, verge. Sant Valentí Berriochoa, bisbe i màrtir.

Santa Isabel o Elisabet de Portugal va néixer a Saragossa l’any 1271. Filla del rei Pere III d’Aragó i de la reina Constança, néta de Jaume I, es casà el 1282 amb el rei de Portugal, Dionís. Dedicà part de la seva vida a l’auxili dels pobres i després de la mort del marit va vestir l’hàbit de santa Clara. Fa fer de mitjancera entre el seu fill i el seu nét, rei de Portugal i de Castella, respectivament, per evitar la guerra entre ells. Se l’anomenà la reina pacificadora. Morí l’any 1336 i el seu cos fou enterrat al convent de santa Clara de Coimbra. Advocada dels pobres. La seva onomàstica, abans de la reforma del santoral, es celebrava el 8 de juliol.

Monestir de Santa Clara-a-Velha. Coimbra. https://es.wikipedia.org/wiki

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.