Santoral, 17 de juliol

Sant Aleix, pelegrí. Santes Justa i Rufina, verges i màrtirs. Santa Marcel·lina, verge, germana de Sant Ambròs. Sant Lleó IV, papa (847-855). Beates Anneta Pelràs, Teresa de Sant Agustí i companyes, verges carmelitanes i màrtirs.

Patró del pelegrins i els captaires, invocat per les mares que tenien fills perduts, sant Aleix és un sant que visqué entre els segles IV i V quan es desmembrava l’imperi romà d’occident. Fill d’una família romana benestant, casat per imposició paterna, abandonà ca seva i va viure com a pelegrí a Terra Santa. De retorn a la casa pairal, sense ser reconegut, visqué, segons la llegenda, ignorat de tots, dormint sota l’escala.

https://books.google.es/books

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.