Santoral, 20 de juliol

Santa Margalida (o Margarida), verge i màrtir, patrona de Felanitx, de Santa Maria i de Santa Margalida. Sant Elies, profeta (segle IX aC). Sant Torlaci, bisbe. Sants Pau i Sisenand, diaques i màrtirs a Còrdova. Santa Liberata, verge i màrtir, patrona de les dones lletges.

La festivitat de santa Margalida és molt present a la cultura popular. És la santa associada al temps de més calor, a la canícula. “La monja l’encén” diu el refranyer. La tradició afirma que va néixer l’any 275 a Antiòquia i morí degollada amb només quinze anys, però hi ha molts dubtes de l’existència real d’aquesta santa. Patrona de les parteres, de les embarassades i de les dides.

Porta de santa Margalida a l’antiga murada de Palma.

https://www.facebook.com/fotosantiguasdemallorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.