Santoral, 15 d’agost

Assumpció de la Mare de Déu (inicialment i a Orient: la Dormició), festivitat molt popular coneguda com a la Mare de Déu morta, o la Mare de Déu Assumpta, honorada a  Caimari, Sencelles, Campos,  Cala d’Or, s’Illot, Sineu, Son Macià i Calvià.  Sant Tarsici, acòlit màrtir, patró dels escolans.

Celebram  avui l’Assumpció de la Mare de Déu en cos i ànima al cel. Dogma de fe instaurat l’1 de novembre de l’any 1950 per Pius XII.

Les esglésies i convents fan festa grossa i es proven a veure qui guarneix millor el Llit de la Mare de Déu, un cadafal adornat i enredoltat d’alfabegueres on hi reposa la figura de la Mare de Déu d’Agost, que a altres contrades anomenen la Mare de Déu del Llit.

Diuen que qui posa el cap al coixí de la Mare de Déu resta curat de la migranya.

Llit de la Mare de Déu. Parròquia de Binissalem. https://tallerbisbat.blogspot.com/

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.