Entorn: albergínies farcides

Acaben de passar les festes de Sant Llorenç, però…

Certament tots tenim els nostres “plats de festa”. Cada una de les famílies acostumava a fer determinats plats en determinats dies.

En el meu imaginari juvenil, en època de festes patronals, ocupa un lloc destacat la greixonera de les “aubergínies rellenes” -la utilització i ús de castellanismes no resulta gens casual-. A més de plat de tradició històrica i saborós oferien la possibilitat de menjar-les fredes (ja se sap, els vespres de festa els bergantells sempre frissen).

Diria que ara mateix el ventall de possibilitats és molt més ampla, però no sempre ha estat així: albergínies farcides, aguiat, trempó, rostit, tumbet,.. eren plats més o manco generalitzats que s’anaven repetint de casa en casa

Ho confirma una enquesta improvisada de cafè. A ca vostra, per les festes de Sant Llorenç, ¿què solíeu menjar?

Les respostes són diverses però, en destaquen les alber4gínies farcides i l’aguiat, amb un patró comú: productes propis o de proximitat.

Posats redescobrir tradicions potser no estaria gen malament retornar als productes de proximitat i facilitar l’intercanvi directe de productors-consumidors.

Informacions:

+Mallorca

cuinasensepares

Viquipèdia

(Imatge de Google)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.