Santoral, 8 de setembre

El Naixement de la Mare de Déu. Sant Adrià, soldat màrtir a Nicomèdia (303). Sant Sergi I papa (siríac, 687-701). Santa Adela (segle XI).

La Mare de Déu de setembre és el nom amb el qual coneixem el naixement de la Mare de Déu. També es coneguda com la Mare de Déu dels missatges perquè a les possessions, aquest dia, es llogaven o acomiadaven els missatges que havien d’encetar l’any nou agrícola que comença en data d’avui.

Festa de la tradició oriental  i de nombroses advocacions: Núria, Meritxell, Gràcia, de Jesús… (marededéus trobades) i d’altres. Patrona de Banyalbufar, de Costitx, de Fornalutx, de Lloseta, de Maó i de Maria de la Salut.

Molts d’anys a totes les llorencines i els llorencins que celebren o festegen aquesta onomàstica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.