Santoral, 23 de setembre

Santa Tecla. Sant Andreu, màrtir. Sant Lli o Linus, papa (toscà, 67-76) i màrtir

Santa Tecla va ser deixebla de sant Pau. Anomenada Tecla d’Iconi perquè es creu que va néixer a aquesta ciutat de Turquia. Morí a Maalula (síria) on hi ha un monestir femení ortodox. Venerada a Selèucia i patrona de Biniamar, de Tarragona i dels mecanògrafs.

Segons la tradició una part de les relíquies de la santa foren entregades als ambaixadors de Jaume II a canvi d’una gran quantitat de béns: quaranta cavalls, dos-mil formatges mallorquins i un tron d’or.  Una d’aquestes relíquies, el braç de la santa,  es conserva a Tarragona.

Festes de santa Tecla a Tarragona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.