Santoral, 7 d’octubre

Mare de Déu del Roser. Sant Marc, papa (romà, 336). Sant Sergi, màrtir. Santa Julita, verge i màrtir.

Una de les advocacions de la Mare de Déu és la del Roser, que fa referència  ala planta i al rosari. Els dominics, fins al segle XVI, eren els dipositaris d’aquesta devoció que es popularitzà a partir de l’any 1571 en què el papa Pius V declarà que la victòria de la Batalla de Lepant (al golf de Patras, a la ciutat grega de Naupacto – Lepanto, en italià- entre la Lliga Santa (promoguda pel Vaticà) i l’imperi otomà, fou deguda a la intercessió de la Mare de Déu del Roser. Com que la batalla de Lepant succeí el 7 d’octubre, l’església catòlica trià aquesta data per commemorar l’onomàstica que avui celebram.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.